1/ Prehrana koja se temelji na hrani s niskim ili srednjim GI poput cjelovitih žitarica, uz povrće i mahunarke najmanje dva puta tjedno. Vlakna osiguravaju probiotike koji su ključni za crijeva, organ koji igra važnu ulogu za kožu. Ako je crijevo previše propusno, propušta toksine koji mogu imati negativan utjecaj.
2/ Protuupalna prehrana s dobrim omjerom omega-6/omega-3 masnih kiselina. Većina nas konzumira previše omega-6 (gotova jela i nezdrava hrana), koje bismo trebali pokušati uravnotežiti s omega-3 (male masne ribe poput sardina, skuše, haringe).
3/ Povećajte izvore antioksidansa koji pomažu u borbi protiv upala, npr. crveno voće, šareno povrće, zeleni čaj i začini.
4/ Vodite brigu o unosu cinka i selena jer oni pomažu u procesu ozdravljenja.
5/ Izbjegavajte prerađenu i brzu hranu, proizvode s puno zasićenih masti i transmasnih kiselina, koje se kuhaju ili prže na visokim temperaturama.